Ugrás a tartalomra

Élelmiszerhulladékok szállítása, kezelése

Élelmiszerhulladékok szállítása, kezelése

A 45/2012. (V.8) VM rendelet 4. §. (1) alapján az állati melléktermékeket a 1069/2009/EK rendelet a 8-10. cikkében meghatározott kategóriákba kell sorolni, annak a figyelembe vételével, hogy az adott állati eredetű melléktermék milyen mértékű közegészségügyi, illetve állategészségügyi kockázatot jelenthet.

Az előállító, feldolgozó üzemekben, ill. az áruházakban nagy mennyiségben keletkezik 3. kategóriájú élelmiszerhulladék. Ezek elszállítását ezen állati melléktermék szállítására begyűjtésére jogosult – szakcégre kell bízni, akik kapcsolatban állnak a kezelő, ártalmatlanító cégekkel.

Mind a szállító, mind a kezelő cég jogszabályban meghatározott engedélyekkel kell, hogy rendelkezzen a tevékenység végzéséhez, és az átvett állati eredetű melléktermékről szintén jogszabályban meghatározott tartalmú dokumentációt (kereskedelmi okmány) készítenek.

A GREENPRO Környezetvédelmi Zrt. minden, az élelmiszerhulladékok szakszerű szállításához szükséges engedéllyel rendelkezik. Munkánkat országszerte, 20 éves tapasztalattal, a hatályos jogszabályok előírásait betartva végezzük. Referenciáink közé tartoznak a legnagyobb magyarországi áruházláncok.

Az élelmiszerhulladék szállítása – a hatóság által rendszeresen ellenőrzött – speciális dobozos, emelőhátfalas, csepegés- és szegletmentes kialakítású, könnyen mosható és fertőtleníthető, korszerű, új tehergépkocsikkal történik. A Biofilter Zrt. oldalán többet is olvashat az étkezési hulladék begyűjtésről.

Kiknek ajánljuk?

Ezt a szolgáltatást elsősorban a következő területeken ajánljuk:

Kérje ajánlatunkat!

Ha szolgáltatásunk felkeltette érdeklődését, kérje ajánlatunk!

Ajánlatkérés

Maradt még kérdése?

Nézze át válaszaink gyakori kérdésekre, vagy forduljon hozzánk ingyenes zöld számunkon!

Gyakran ismételt kérdések +36 80 296 818