Ugrás a tartalomra

Amit a tejipari melléktermékről tudni kell

Állati melléktermékek (tejipari melléktermékek) fogalma

A 1069/2009/EK rendelet alkalmazásában állati mellékterméknek minősülnek: az állatok teljes teste vagy testrészei, állati eredetű termékek, vagy más, állatokból nyert termékek, amelyeket nem emberi fogyasztásra szántak, beleértve a petesejteket, embriókat és a spermát is.

A tejipari melléktermékek körébe soroljuk az előkészítés és feldolgozás során keletkező, fogyasztásra vagy feldolgozásra alkalmatlan tejipari melléktermékeket, illetve a romlott, lejárt szavatosságú, vagy egyéb okból forgalomba nem hozható tejtermékeket is.

Kiknek ajánljuk?

Ezt a szolgáltatást elsősorban a következő területeken ajánljuk:

Kérje ajánlatunkat!

Ha szolgáltatásunk felkeltette érdeklődését, kérje ajánlatunk!

Ajánlatkérés

Tejipari melléktermékek szállítása, kezelése

A 45/2012. (V.8) VM rendelet 4. §. (1) alapján az állati melléktermékeket a 1069/2009/EK rendelet a 8-10. cikkében meghatározott kategóriákba kell sorolni, annak a figyelembe vételével, hogy az adott állati eredetű melléktermék milyen mértékű közegészségügyi, illetve állategészségügyi kockázatot jelenthet.

Az előállító, feldolgozó üzemekben, illetve az áruházakban nagy mennyiségben keletkezik élelmiszerhulladék, köztük tejipari melléktermékek is. Ezek elszállítását- az állati melléktermék szállítására, begyűjtésére jogosult – szakcégre kell bízni, akik kapcsolatban állnak a kezelő, ártalmatlanító cégekkel.

Mind a szállító, mind a kezelő cég jogszabályban meghatározott engedélyekkel kell, hogy rendelkezzen a tevékenység végzéséhez, és az átvett állati eredetű melléktermékről szintén jogszabályban meghatározott tartalmú dokumentációt (kereskedelmi okmány) készítenek.

A GREENPRO Környezetvédelmi Zrt. a tejipari melléktermékek szakszerű szállításához szükséges engedéllyel rendelkezik. Munkánkat országszerte, közel 20 éves tapasztalattal, a hatályos jogszabályok előírásait betartva végezzük. Referenciáink közé tartoznak a legnagyobb magyarországi áruházláncok.

A tejipari melléktermék szállítása – a hatóság által rendszeresen ellenőrzött – speciális dobozos, emelőhátfalas, csepegés- és szegletmentes kialakítású, könnyen mosható és fertőtleníthető, korszerű, új tehergépkocsikkal történik. A tejipari melléktermékek – az általánosságban használt tejhulladék – kezelése során az átvett állati melléktermékről 4 példányos, ún. kereskedelmi okmányt állítunk ki, melyet 2 évig megőrzünk. Ez alapján számítógépes nyilvántartást vezetünk, így akár üzletpartnerenként, akár időszakonként áttekinthető az egyes állati melléktermékek elszállított mennyisége.

Év végén partnereinknek segítséget nyújtunk az adatszolgáltatások elkészítésében is.

Maradt még kérdése?

Nézze át válaszaink gyakori kérdésekre, vagy forduljon hozzánk ingyenes zöld számunkon!

Gyakran ismételt kérdések +36 80 296 818