Ugrás a tartalomra

Partner a fenntarthatóságban

Fenntarthatóságunk

A GREENPRO Környezetvédelmi Zrt. alaptevékenységeivel az ökoszisztémák megóvását támogatja. A szerves és egyéb hulladékok begyűjtésével egyfelől azok felhalmozódásának és környezetre gyakorolt negatív hatásának vesszük elejét, hasznosításukkal másfelől megújuló energiaforrások előállítását segítjük.
Az általunk begyűjtött állati melléktermékek és szerves hulladékok 100%-ban biogáz üzemek alapanyagaként kerülnek hasznosításra, melyből megújuló villamos- és hőenergia nyerhető. 

A rendszeresen szakszerűen karbantartott zsírfogó és olajfogó műtárgyaknak is központi fontosságuk van a környezet védelmében: a megfelelő zsírfogó, olajfogó műtárgy segítségével a közcsatornába távozó szennyvízben a hatóságok által előírt küszöbérték alatt tartható az szennyeződések mennyisége.
 

Zöld Iroda és ökolábnyom

A GREENPRO Zrt. fontosnak tartja, hogy kívül-belül környezettudatos legyen, ezért 2016-ban elindította a KÖVET Egyesület Zöld Iroda programját. A programnak célja, hogy a kollégák környezettudatos szemlélete erősödjön, a munkahely egy élhetőbb, zöldebb élettérré alakuljon.

A KÖVET Egyesülettel való együttműködés keretében cégünk részt vesz a nemzetközi Clim’Foot nevű karbonlábnyom-számítási program tesztelésben is 2016 és 2018 között.

ACTION 2020 program

A GREENPRO Zrt. 2014-ben csatlakozott a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) Action 2020 nevű programjához. A BCSDH célja a felelős vállalatirányítás egyre szélesebb körű elterjesztése, ahol a felső vezetők mind egyéni, mind globális szinten felelősséget vállalnak a szervezet fenntartható fejlődéséért.

Az Action 2020 ajánlásában az alapértékek tisztelete és az átláthatóság központi pillér, rendszeresen informálva a partnereket a vállalat gazdasági, környezeti és társadalmi hatásairól.

A BCSDH célja, hogy öt kijelölt területen, Magyarországon releváns, a fenntartható fejlődést előmozdító ambiciózus célokat tűzzön ki tagvállalatai és partnerszervezetei számára tudományos szakértők bevonásával. A hazai program kiemelt területei a klímaváltozás, a foglalkoztatás az élelmezés, a víz és a fenntartható életmód, amely területek fejlesztése mellett a GREENPRO Zrt. is letette a voksát.

 

A GreenPro Környezetvédelmi Zrt. az Action 2020 Magyarország alábbi céljaihoz kíván hozzájárulni 2020-ig:

Élelmezés

  • Élelmiszerhulladék csökkentése
  • Megfelelő munkakörülmények és környezetterhelés csökkentése az értékláncban 

Fenntartható életmód

  • Kiegyensúlyozott életmód
  • Fogyasztói információk és személetformálás a fenntartható fogyasztás ösztönzésére

Foglalkoztatás

  • Méltányos bérezés
  • Hátrányos helyzetűek foglalkoztatása
  • Női vezetők

Klímaváltozás

  • Klímaváltozásból eredő kockázatok kezelése

Víz

  • A felszíni és felszín alatti vizek minőségének védelme (talajhasználat, szennyvíz)

Társadalmi felelősségvállalás

Egyesületek és kezdeményezések, amelyeket támogatunk:

Környezetért.hu
BCSDH tagság
BCSDH Fenntartható Jövőért Díj támogatása
Ronald McDonald Ház támogatása

Mit visz az autónk?

Egy átlagos autónk egy elszállítás során összesen 6 tonna szerves hulladékot szállít el. Ebből a hulladék mennyiségből 3500 m3 biogázt lehet előállítani.

Az adott biogáz mennyiségből 7 800 kWh villamos energia állítható elő, mely 3 háztartás teljes éves energiaszükségletét képes fedezni.