Ugrás a tartalomra

A KÉK BOLYGÓ IS FELFIGYELT RÁNK!

2019. február 15., péntek - 12:42

Rendkívüli hírrel szolgálhatunk minden kedves jelenlegi és leendő ügyfelünknek! Megközelítőleg két héttel ezelőtt a Kék bolygó stábja felkereste az immár több, mint 20 éve működő Greenpro Környezetvédelmi Zrt-t, amely során Simon Anita, a vállalat vezérigazgatója is interjút adott. Hatalmas elismerés ez számunkra, mivel a népszerű magazinműsor kimondottan a környezetvédelem, a természetvédelem, a fenntartható fejlődés, az energiagazdálkodás és az ökológiai sikertörténetetek aktuális helyzetével, illetve kérdéseivel foglalkozik.

greenpro_kekbolygo_simon_anita

A Greenpro Zrt. pedig éppen ezekre a területekre építve alakította ki tevékenységeinek repertoárját. Környezetvédelemmel kapcsolatos szolgáltatásaink között szerepel olaj- és zsírfogók tisztítása és karbantartása, állati eredetű melléktermékek és veszélyes hulladékok elszállítása épp úgy, mint ipari csatornatisztítás, és szennyvízátemelő tisztítás.

A fenntartható fejlődés elkötelezett híveként a Greenpro Zrt. a különböző vendéglátóegységeket is teljes erővel támogatja a környezettudatosabb működés megvalósulásának érdekében.

Szerencsére egyre több étterem kötelezi el magát a fenntarthatóság mellett és ennek köszönhetően környezettudatos módon válnak meg az élelmiszerhulladékoktól, az elhasznált olajtól és a zsíros szennyeződésektől. (Ilyen például a videón látható étterem, a Jamie’s Italian is.) A Kék bolygó műsorában többek között azt is megfigyelheti az érdeklődő, hogyan történik egy éttermi zsírfogó műtárgy tisztítása tartályos gépkocsi segítségével. A kiszivattyúzott zsíros szennyeződéseket ezután a Dél-Pesti Szennyvíztisztító telepre szállítjuk, ahol az biogázként újrahasznosításra kerül. A Greenpro Zrt. partnerei körében az élelmiszerhulladék elszállításáról is gondoskodik, amelyet végül szintén biogáz célra használunk fel.

Vállalatunk az általa preferált zárt rendszerű begyűjtési folyamatnak köszönhetően egy szintén zárt rendszerben hasznosítja újra a begyűjtött hulladékokat. Ennek a zárt rendszernek a leglényegesebb eleme az, hogy kielégíti a fenntarthatóság minden igényét, hiszen a Greenpro Zrt. komplex hulladékgazdálkodásának hatásaként a gyűjtésnek, a hasznosításnak és a feldolgozásnak minden egyes lépése nyomon követhetővé válik. Hosszú távon pedig ezek a folyamatok hasznos gyakorlattá alakíthatók, mivel a hulladékból – a biogáz állapotot érintve – elektromos áram állítható elő.

greenpro_kekbolygo

A Greenpro Zrt. a vendéglátóegységek mellett áruházláncoknak is segít a fenntarthatóbb működésben. Begyűjtjük tőlük a lejárt szavatosságú hulladékokat, melléktermékeket, amelyeket saját telephelyünkön előkezelünk, mindezt a lehető legalacsonyabb szén-dioxid kibocsátás mellett. Ennek érdekében jól szervezett logisztikára van szükségünk, amely során régiószerte begyűjtjük a hulladékot, melyek végül 240 literes kukákban érkeznek meg a telephelyünkre. A kukák plombálásának köszönhetően pedig a hulladék útja visszakövethető, egészen a begyűjtés pontjáig.

A már említett Dél-Pesti Szennyvíztisztító telepet büszkén tudhatjuk partnerünknek, ahol a legmodernebb szennyvíztisztító módszerek mellett egy biogáz reaktor is működik, így az összegyűjtött és előkezelt élelmiszerhulladékot ide szállítjuk, ahol biogázként újrahasznosítjuk. Habár az élelmiszeripart még mindig a túltermelésből adódó pazarlás jellemzi, ugyanakkor a szerves hulladékok ilyentén való kezelése során majdnem minden egyes gramm újrahasznosítható.

Köszönjük a Kék bolygó műsorának, hogy nálunk jártak!

A teljes adás az alábbi linken tekinthető meg.

Vissza


További híreink

Megtalálhat minket a közösségi portálokon is!

Vállalatunk közösségi oldalain első kézből értesülhet híreinkről.

Facebook
LinkedIn

Hírlevél feliratkozás

Adja meg email címét, hogy elsőként értesüljön legfrissebb híreinkről és akcióinkról!