Ugrás a tartalomra

A GREENPRO IS TAGJA LETT A BCSDH-NAK!

2019. február 15., péntek - 12:41

Az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért egy 1992-ben alapított svájci központú Világtanács, amely immár több, mint 70 országban van jelen, köztük Magyarországon is, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért, vagyis a BCSDH képében.

A BCSDH célja, mint ahogy a nevében is olvasható, a fenntartható fejlődés előremozdítása, mégpedig úgy, hogy az általuk meghatározott három fő témakör  – gazdasági eredményesség, ökológiai egyensúly, társadalmi életminőség – elveit szeretnék átültetni és alkalmazni a gazdasági gyakorlatban.

 

A Greenpro Környezetvédelmi Zrt. 1996-os megalapításakor is hasonló szempontok  voltak lényegesek, így a vállalat azzal a célkitűzéssel működik, hogy biztosítsa a fenntartható fejlődést mégpedig környezettudatos megoldásaival és minősített szolgáltatásaival, és emellett a lehető legmagasabb szinten kezelje a partnerei igényeit.

 

A több mint 20 éve stabilan működő vállalatunk vezérigazgatója, Simon Anita a következőképpen összegezte tevékenységeinket: “A körkörös gazdaság támogatójaként a begyűjtött hulladékokból évente több ezer tonnányi alapanyagot szállítunk biogáz célú hasznosításra, ezzel is segítve a megújuló energiaforrások térnyerését. Emellett zsírfogók, olajfogók és szennyvízátemelő rendszerek tisztításával, karbantartásával is foglalkozunk.”

 

A környezetvédelem és ezáltal a környezet javítása olyan téma, amely minden egyes embert érint. Ennek tudatában az a célunk, hogy olyan szállítókkal, alvállalkozókkal és partnerekkel dolgozzunk együtt, akiknek a gondolkodásmódja hasonlít vagy megegyezik a miénkkel. Minőségügyi- és környezetirányítási rendszerünk megfelel az ISO 9001:2008 és ISO 14001:2004 szabályok előírásainak.

 

Vállalatunk, a Greenpro Környezetvédelmi Zrt 2011 óta a Biofilter cégcsoport tagja. Legkiemeltebb, a környezetvédelemmel és hulladékgazdálkodással kapcsolatos szolgáltatásaink a következők:

  • állati eredetű melléktermékek(ezen belül is élelmiszerhulladékok) elszállítása biogáz célú felhasználásra,
  • hulladékok, veszélyes hulladékok szállítása, ártalmatlanításuk, hasznosításuk szervezése, lebonyolítása,
  • tartányos gépkocsival szivattyúzható hulladékok szállítása, átvétele, ipari valamint közüzemi csatornarendszerek karbantartása,
  • zsírfogók, olajfogók tisztítása,szennyvízátemelő berendezések javítása,
  • környezetvédelmi bevallások készítése, szakmai tanácsadás.

 

A KÖVET Egyesület Zöld Iroda programjának elindítása is bizonyítja, hogy vállalatunkon kívül és azon belül is törekszünk a környezettudatosságra. A program lényege, hogy megerősítse a kollégák környezettudatos szemléletét, és ezáltal a munkahely olyan élettérré alakuljon, ami sokkal élhetőbb és zöldebb, mint valaha. A KÖVET Egyesülettel való együttműködés részeként cégünk részt vesz a nemzetközi Clim’Foot nevű karbonlábnyom-számítási program tesztelésében is 2016 és 2018 között.

 

A BCSDH 2014-ben elindított Action 2020 programjához Greenpro Zrt. 2014-ben csatlakozott. A program fő filozófiája, hogy az üzleti szféra jelentősen érintett a klímaváltozás kihívásaira szolgáló megoldások megvalósításában.  A program célja, hogy komoly lépések történjenek a fenntarthatóság irányába, valamint olyan üzleti megoldások szülessenek, amelyek valóban hatással vannak a klímaváltozásra.

Vállalatunk számára külön megtiszteltetés, hogy az említett  Action 2020 klímaváltozási munkacsoportjának vezetői posztját jelenleg  Simon Anita verézigazgatónk tölti be. A Munkacsoport számos ajánlást határozott meg idénre a vállalatok fenntarthatóságának növeléséhez, melyeket a Greenpro Zrt. az eddigiekhez hasonlóan továbbra is kíván megvalósítani.

Vissza


További híreink

Megtalálhat minket a közösségi portálokon is!

Vállalatunk közösségi oldalain első kézből értesülhet híreinkről.

Facebook
LinkedIn

Hírlevél feliratkozás

Adja meg email címét, hogy elsőként értesüljön legfrissebb híreinkről és akcióinkról!