Ugrás a tartalomra

A FENNTARTHATÓSÁG JEGYÉBEN

2019. február 15., péntek - 12:39

A fenntartható fejlődés biztosítása mellett elköteleződött GREENPRO Zrt. a 2016-os évet is számokkal igazolható, kimagasló eredményekkel zárta, csakúgy, mint az előzőeket. Immár 20 éves fennállásunk során évről évre arra törekedtünk – és törekedni is fogunk -,hogy környezettudatos megoldásainkkal és szolgáltatásainkkal csökkenteni tudjuk az emberiség ökológiai lábnyomát. Célunk a fenntarthatóság támogatása mellett az, hogy a legmagasabb szinten elégíthessük ki közel 1000 partnerünk igényeit.

Eredményeink 2016-ban

Fontos, hogy együttes erővel óvjuk a környezetet, és a különböző hulladékokat – állati eredetű melléktermék, élelmiszerhulladék, veszélyes hulladék –  igyekezzünk megfelelő szakértelemmel rendelkező szervezetekhez eljuttatni, hogy ők a lehető legmagasabb százalékban hasznosíthassák újra, vagy ártalmatlaníthassák. 2016-ban a vállalatunk által begyűjtött hulladék közel 70%-a hasznosult biogáz termelés céljából. A 2015-ös évhez képest több mint 6 %-kal tudtuk növelni a begyűjtött, újrahasznosításra került hulladék mennyiségét.

 

Folytatva a számok elemzését, további pozitív eredményekről számolhatunk be. 2016-ban a biogáz célra szánt 10 250 tonnányi hulladék újrahasznosításával 9 020 tonnányi szén-dioxid terheléstől óvtuk meg a környezetet, ami 528 tonnával több, mint 2015-ben.

 

Napjainkban egyre inkább a megújuló energiaforrások jelenét éljük. A folyamatosan keletkező hatalmas mennyiségű élelmiszerhulladékok is képezhetik ennek a jelennek a részét, hiszen a megfelelő újrahasznosítási eljárással energia is termelhető belőlük. 2016-ban több mint 13 millió kWh energia előállításához járultunk hozzá a már említett hulladék mennyiségből, ami közel 6 500 háztartás éves áramfogyasztását fedezte. Növekedésünket továbbá az is bizonyítja, hogy 2014-ben még 13 teherautó állt rendelkezésünkre a szolgáltatásunk végzéséhez, azonban 2017-re ez a szám 17-re nőtt. Beszerzéseink során kiemelt figyelmet fordítunk a CO2 kibocsátás csökkentésére, így gépjárműveink legmagasabb környezetvédelmi besorolásnak felelnek meg.

greenoro-infografika-2016-4

Zöld Iroda program

 

Az ökológiai lábnyom egy olyan fenntarthatósági indikátor, amely kifejezi azt a hatást, amit fogyasztásunkkal, életmódunkkal gyakorlunk a Földre. Napjainkra az emberiség ökológiai lábnyoma elérte a másfél bolygónyit. Ez az érték meghaladja a Föld biológiai kapacitását, így a természet által felhalmozott tőkét éljük fel ezekben a percekben is. Ez azonban globális környezeti problémákhoz vezet. Vállalatunk elkötelezett ezen problémák megoldásában és a környezet javítására való törekvésében, éppen ezért szilárd elhatározások útján végezzük munkánkat.

Tevékenységünket a legmagasabb szintű környezetvédelmi szabályok betartása mellett és a környezetvédelem jegyében végezzü és prioritás és elvárás saját magunkkal szemben, hogy megelőzzük a  különböző szennyezéseket. Irodánkban és telephelyünkön kiemelt szerepet kap az energiatakarékosság és a hulladékcsökkentés, amelyet a Zöld Iroda Programunkon keresztül vezettünk be 2016-ban. Tevékenységünk elvégzéséhez a legkorszerűbb technológiákat alkalmazzuk – a környezetvédelmi szempontok szigorú figyelembe vételével.

 

A Greenpro céljai 2017-ben

 

Célunk az, hogy elhatározásaink útján 2017-ben is maximálisan kielégíthessük partnereink igényeit és tovább növelhessük teljesítményünket a fenntartható fejlődést helyezve a középpontba. Fontosnak tartjuk, hogy munkatársaink képzésével és aktív CSR szerepvállalással példát mutassunk mind a közvetlen, mind a közvetett környezetünkre, valamint vállalatunk csatlakozzon azon cégek táborába, akik fenntarthatósági jelentést készítenek évente és az Etikai Kódex kiadását is szem előtt tartják.

Vissza


További híreink

Megtalálhat minket a közösségi portálokon is!

Vállalatunk közösségi oldalain első kézből értesülhet híreinkről.

Facebook
LinkedIn

Hírlevél feliratkozás

Adja meg email címét, hogy elsőként értesüljön legfrissebb híreinkről és akcióinkról!