Ugrás a tartalomra

2017 ÉVÉRTÉKELŐ: A VÁLTOZÁSOK ÉS A FEJLŐDÉS ÉVE

2019. február 15., péntek - 12:49

Több mint két évtizedes fennállásunk során mindig arra törekedtünk, hogy környezettudatos megoldásainkkal és szolgáltatásainkkal csökkenteni tudjuk az emberiség ökológiai lábnyomát. Ennek szellemében a Greenpro Zrt. 2017-ben több mint 15 000 tonna hulladékot gyűjtött be és szállított el, amelynek több mint 60%-ból megújuló energiaforrás, biogáz készült.

2017-ben a teljes begyűjtött hulladék mennyiség két-harmada, közel 10 ezer tonna, ami zsírfogókból kinyert zsíriszap valamint állati mellékterméket jelent, biogázként hasznosult újra, az így keletkezett elektromos- vagy hőenergia mennyisége közel 13 millió kWh. Ez megközelítőleg 6200 család teljes évi energiafogyasztása, a környezetünket pedig közel 9 ezer tonna szén-dioxid kibocsátásától mentesítettük.

 

A megnövekedett mennyiségeknek köszönhetően 2017-ben a gépparkunkat növeltük 6 teherautóval, így összesen már 23 gépjárművel dolgozunk országszerte és 45 munkavállaló gondoskodik arról, hogy a partnereink mindig elégedettek legyenek.

 

A 2017-es év a fejlődésről és a változásokról szólt. Év elején csatlakoztunk a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) Egyesülethez.  A BCSDH célja a fenntartható fejlődés előremozdítása, mégpedig az általuk meghatározott három fő témakör  – a gazdasági eredményesség, az ökológiai egyensúly, a társadalmi életminőség – elvei mentén átültetni és alkalmazni a gazdasági gyakorlatban, olyan szervezetekkel, akik ebben a szemléletben vezetik a vállalatukat. Az év során a BCSDH által létrehozott Fenntartható Jövőért Díjat kiemelten támogattuk, aminek célja, hogy elismerje, és széles körben bemutassa a fenntarthatóság területén tett kiemelkedő vállalati, vezetői és személyes teljesítményeket, ezzel is példát mutatva a fejlődni vágyó vállalatoknak.

 

Szintén év elején bevezettük a nagy sikerű Smartsupp live chat szolgáltatást, amely segítségével a honlapunkra látogatók feltehetik a kérdéseiket, és mi várakozási idő nélkül, azonnal válaszolunk nekik. A leendő és meglévő ügyfeleink hasznos információkat kaphatnak a hulladékgazdálkodás, a fenntarthatóság és a környezetvédelem legfontosabb kérdéseivel, valamint cégünk szolgáltatásaival kapcsolatban.

 

Az M1 Kék bolygó című műsorában 2017 tavaszán  bemutattuk a tevékenységünket a környezetvédelem iránt érdeklődőknek. A népszerű magazin kimondottan a környezetvédelem, a természetvédelem, a fenntartható fejlődés, az energiagazdálkodás és az ökológiai sikertörténetetek aktuális helyzetével, illetve kérdéseivel foglalkozik. A műsorban többek között bemutatták, hogyan szállítja el a Greenpro Zrt. a partnereitől az élelmiszerhulladékot, és azt, hogy az újrahasznosítás jegyében hogyan keletkezik biogáz és megújuló energia.

 

Az egyik nagy változás a vállaltunk életében, hogy júliustól Bédi Attila személyében új vezérigazgatót köszönthettünk. A vezető az ősz folyamán az InGreen Magazinban kifejtette, hogy a magyarországi vállalatok egyre nyitottabbak a zöld gondolkodásra, és évről évre nő az igény a professzionális hulladékgazdálkodásra, amiben a Greenpro Zrt. is fontos szerepet kíván játszani.

 

2017-ben a Greenpro Zrt. is hozzájárult ahhoz a karitatív kezdeményezéshez, hogy a miskolci Ronald Házat korszerűsíthessék. A többi támogatóval közösen rekordösszegű, több mint 4 millió forint adomány gyűlt össze a McDonald’s BringaMánia Tour de Balatonon során.

 

Év végén újabb elismerésben részesült a Greenpro Zrt, hiszen elnyerte a MagyarBrandskitüntetést a Kiváló Üzleti Márka kategóriában. A díj odaítélésekor azt vizsgálták, hogy vállalatunk mennyire tekinthető hazainak, mennyire kötődik az ország életéhez, gazdaságához és annak értékeihez. A díj odaítélésében fontos szempont volt a cég hírneve a fogyasztók és a szakemberek körében, továbbá a márka mögött működő vállalatnak az elmúlt 3 éves gazdasági teljesítménye, a pénzügyi eredményessége és a tőkeerőssége.

 

A Greenpro Zrt. 2018-ban is szeretné folytatni az utat, amin elindult, túlszárnyalva eddigi eredményeit a környezetvédelem, a partnerkezelés és az üzleti megoldások terén. A fenntartható fejlődés stratégiai szintű megközelítése mindannyiunk közös érdeke, reméljük Ön is csatlakozik ezen partnereink közé 2018-ban!

Vissza


További híreink

Megtalálhat minket a közösségi portálokon is!

Vállalatunk közösségi oldalain első kézből értesülhet híreinkről.

Facebook
LinkedIn

Hírlevél feliratkozás

Adja meg email címét, hogy elsőként értesüljön legfrissebb híreinkről és akcióinkról!