Fenntarthatóság

A 20 éve alakult LTV Trans Környezetvédelmi Szolgáltató Zrt. 2016. április 4-től GREENPRO Környezetvédelmi Zrt. néven folytatja tevékenységét.

A GREENPRO Zrt. célkitűzése továbbra is, hogy környezettudatos megoldásaival és minősített szolgáltatásaival biztosítsa a fenntartható fejlődést, egyben a legmagasabb szinten kezelje a partneri igényeket.

Tisztítunk, karbantartunk, elszállítunk, illetve a körkörös gazdaság támogatójaként a begyűjtött hulladékokból évente több ezer tonnányi biomassza alapanyagot szállítunk biogáz célú hasznosításra, ezzel is segítve a megújuló energiaforrások térnyerését.

A környezet állapotának javítása globális kérdés, ezért igyekszünk olyan szállítókkal, alvállalkozókkal és partnerekkel együtt dolgozni, akik hasonló tudatos és felelős gondolkodásmóddal rendelkeznek. Minőségügyi- és környezetirányítási rendszerünk megfelel az ISO 9001:2008 és ISO 14001:2004 szabályok előírásainak.

Az alábbi oldalakra kattintva részletes információt kap a GREENPRO Zrt. ISO által szabályozott működéséről és intézkedéseiről:

Nevünk megváltozott, törekvésünk a fenntarthatóságért nem.

 

KÖRNYEZETI HATÁSOK 

A GREENPRO Környezetvédelmi Zrt. alaptevékenységeivel az ökoszisztémák megóvását támogatja. A szerves és egyéb hulladékok begyűjtésével egyfelől azok felhalmozódásának és környezetre gyakorolt negatív hatásának vesszük elejét, hasznosításukkal másfelől megújuló energiaforrások előállítását segítjük.

Az általunk begyűjtött állati melléktermékek és szerves hulladékok 100%-ban biogáz üzemek alapanyagaként kerülnek hasznosításra, melyből megújuló villamos- és hőenergia nyerhető.

A rendszeresen szakszerűen karbantartott zsírfogó és olajfogó műtárgyaknak is központi fontosságuk van a környezet védelmében: a megfelelő zsírfogó, olajfogó műtárgy segítségével a közcsatornába távozó szennyvízben a hatóságok által előírt küszöbérték alatt tartható az szennyeződések mennyisége.

Biogáz előállítás

Magyarországon a megújuló energiák a teljes energiafogyasztás 7%-át tették ki 2012-ben, a célkitűzések szerint ez a szám 2020-ra 15% közelébe fog emelkedni az Európai Uniós irányelveknek megfelelően. A hazai megújuló energiatermelési számokat figyelembe véve a biogáz aránya a megújuló energiatermelésből 2,2%-ot tett ki 2009-ben, várhatóan ez az arány 8%-ra fog emelkedni 2020-ra.

 

FENNTARTHATÓSÁG A HÉTKÖZNAPOKBAN

Zöld Iroda és ökolábnyom

A GREENPRO Zrt. fontosnak tartja, hogy kívül-belül környezettudatos legyen, ezért 2016-ban elindította a KÖVET Egyesület Zöld Iroda programját. A programnak célja, hogy a kollégák környezettudatos szemlélete erősödjön, a munkahely egy élhetőbb, zöldebb élettérré alakuljon.

A KÖVET Egyesülettel való együttműködés keretében cégünk részt vesz a nemzetközi Clim’Foot nevű karbonlábnyom-számítási program tesztelésben is 2016 és 2018 között.

 

ACTION 2020 program

A GREENPRO Zrt. 2014-ben csatlakozott a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) Action 2020 nevű programjához. A BCSDH célja a felelős vállalatirányítás egyre szélesebb körű elterjesztése, ahol a felső vezetők mind egyéni, mind globális szinten felelősséget vállalnak a szervezet fenntartható fejlődéséért.

Az Action 2020 ajánlásában az alapértékek tisztelete és az átláthatóság központi pillér, rendszeresen informálva a partnereket a vállalat gazdasági, környezeti és társadalmi hatásairól.

A BCSDH célja, hogy öt kijelölt területen, Magyarországon releváns, a fenntartható fejlődést előmozdító ambiciózus célokat tűzzön ki tagvállalatai és partnerszervezetei számára tudományos szakértők bevonásával. A hazai program kiemelt területei a klímaváltozás, a foglalkoztatás az élelmezés, a víz és a fenntartható életmód, amely területek fejlesztése mellett a GREENPRO Zrt. is letette a voksát.

action 2020 vállalások GREENPRO

 

Kattintson a Környezetpolitika és Minőségpolitika oldalakra, hogy részletes információt kapjon a GREENPRO Zrt. zöld filozófiájáról, tudatos működéséről és zöld intézkedéseiről.