Értékesítés

1. Állati eredetű melléktermék hűtő-tároló – KFK/1, KFK/2

Termékünk állati eredetű melléktermék, ezen belül élelmiszerhulladék előírásoknak megfelelő tárolására alkalmas, higiénikus hűtő-tároló berendezés. Bár Magyarországon újdonságnak számít, Európa-szerte, sőt, az egész világon a legkülönfélébb felhasználók, többek között állattartó telepek, hulladékudvarok, húsüzemek, élelmiszergyártók és -forgalmazók, önkormányzatok, szállodák, éttermek számára kínál forradalmian új, higiénikus tárolási lehetőséget az állati melléktermékek számára. Többféle kivitelben és méretben forgalmazzuk, ennek megfelelően 1 vagy 2 db 240 literes kuka befogadására alkalmas.

Mit kell tudni a termékünkről?

 • Csak kiváló minőségű anyagokból készül
 • A HACCP rendszernek, valamint a különböző minőségbiztosítási és környezetközpontú irányítási rendszereknek is megfelel
 • Automatikus működésű, normál 220 V feszültségű elektromos hálózatról üzemeltethető
 • Mágneszárral légmentesen zárt, akár az otthoni hűtő készülékek
 • A tároló belső hőmérséklete 0-12°C között szabályozható
 • Akár +30°C külső hőmérséklet esetén is biztosítja a beállított hőfokot
 • A speciális hűtő modul folyamatosan biztosítja a megfelelő hőmérsékletű hideg levegőt a tárolóban, ezáltal rendkívül gazdaságosan és energiatakarékosan üzemeltethető
 • Használata során szennyeződés nem keletkezik, környezetbarát
 • A CFC-mentes habpanelok maximális szigetelést biztosítanak, így a melléktermék akár hetekig is bűzmentesen tárolható
 • Legyek, rágcsálók, rovarok számára megközelíthetetlen
 • Csökkenti a melléktermék nedvességtartalmát, így annak tömege is csökken
 • A melléktermék behelyezése egyszerű, nem kell a kukákat mozgatni, elegendő csak a tetejét felnyitni
 • A tárolóban lévő edényzet cserélhető, a kukák be- illetve kirakása rendkívül könnyű a padló ferde kialakítása miatt
 • Nem kell a helyszínen a kukák tisztításáról, fertőtlenítéséről gondoskodni
 • Az illetéktelen hozzáférés megakadályozása érdekében zárható kivitelben is rendelhető

Új szabályok az állati melléktermékek kezelésében

A 1069/2009/EK rendelet köz- és állategészségügyi szabályokat állapít meg az állati melléktermékekre és a belőlük származó termékekre, az ezekhez a termékekhez kapcsolódó köz- és állategészségügyi kockázatok megelőzése és minimális mértékűre csökkentése, valamint különösen az élelmiszer- és takarmánylánc biztonságának védelme érdekében.

Az állati melléktermék kezeléséért alapvetően a termelője, illetve mindenkori birtokosa a felelős. Települési gyűjtőhelyre kizárólag az önkormányzat által összegyűjtött állati eredetű melléktermékek vihetők be – kivétel a kislétszámú állattartó telepeken elhullott állatok hullái, kistermelői élelmiszer-előállítás és az elhullott kedvtelésből tartott állatok hullái – az élelmiszerláncról és a hatósági felügyeletről szóló 2008. évi XLVI. törvény 19. § (2) bekezdés a) és b) pontjában foglalt kötelezettség alapján. A települési gyűjtőhelyen összegyűjtött állati eredetű mellékterméket 1. kategóriájúnak kell tekinteni, és azokat arra engedéllyel rendelkező kezelőnek kell továbbszállítani. Az Európai Uniós és a magyar előírásoknak megfelelően az úgynevezett dögkutakat, dögtemetőket 2005. december 31-ig fel kellett számolni, egyben biztosítani kell a megfelelő tárolást, ennek hiányában a melléktermék költséges, naponta történő elszállítását. Ez ma az ország jelentős részében megoldatlan probléma.

Olcsó, biztonságos tárolás

Az állati eredetű melléktermék, ezenbelül is az élelmiszerhulladék tárolására kínálunk Önöknek egy rendkívül alacsony költséggel üzemeltethető berendezést, ami az Európai Unióban is elterjedt, a hatóságok, szakhatóságok által is elfogadott megoldást nyújt a problémára. A napi elszállítása túl költséges lenne, a szakszerűtlen tárolás az állati melléktermék esetében jelentős fertőzést, bűzhatást és egyéb kellemetlenségeket is okozhat.

Az általunk forgalmazott berendezéssel ideális körülmények között tárolhatják az összegyűlt állati mellékterméket, ezenbelül is az élelmiszerhulladékot. Megoldhatóvá válik az állati melléktermék kezelése, minimálisra csökken a szállítás gyakorisága.

Állati melléktermék és élelmiszerhulladék hűtő-tároló

1 vagy 2 kuka tárolására alkalmas modellek

1 (KFK/1) vagy 2 db (KFK/2) 240 literes kuka tárolására alkalmas (nem a felszerelés része)

Élelmiszerhulladék hűtőtároló

élelmiszerhulladék hűtő tároló

KFK/1 – KFK/2: hulladékgyűjtő hűtő integrált gyors kapcsolattal. A felállítás után csak áram alá kell helyezni, annak érdekében, hogy +5°C hőmérsékletre hűtse az állati mellékterméket, élelmiszerhulladékot tartalmazó 1 vagy 2 db 240 literes edényzetet.

* Feltétel: Te = -5°C, Tc = 45°C Külső hőmérséklet: 25°C