Átemelő szivattyú karbantartása, javítása

Korábban a szivattyúk védelmére rácsot, ülepítőt, valamint homokfogót is építettek be, amelyek jelentős többletkezeléssel, építményigénnyel, anyagelszállítással és meleg időben bűzhatással is jártak.

A szennyvízátemelés jelenlegi uralkodó géptípusa a centrifugál szivattyú. Az alkalmazási területek kiterjedéséhez a kedvező energiafelhasználás, a kiépített szervizhálózat, a kis helyigény, az egyszerű beépítés és a karbantartás, valamint a nagy teljesítményintervallum egyaránt hozzájárultak.

 A folyadék mennyisége általában elegendő a túlhevülés elkerülésére, míg az átemelő szivattyú nagy teljesítményen működik.

Az átemelő szivattyú meghibásodásának kockázata megnő, ha kisebb teljesítmény szinten a hűtés nem megfelelővé válhat, ezáltal a csapágyak túlmelegedhetnek, megszorulhatnak.

A szennyvízátemelő szivattyúk optimális működése és a meghibásodások elkerülése érdekében elengedhetetlen az átemelő szivattyúk rendszeres időközönkénti tisztítása, ill. karbantartása.

A GREENPRO Környezetvédelmi Zrt. 20 éves tapasztalattal és kiváló referenciákkal rendelkezik a nagy méretű, közüzemi vagy ipari csapadék-, ill. szennyvízátemelők tisztítása és karbantartása terén.